Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Κατηγορίες βιβλίων

  • Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Περιεχόμενο:

Αναφερόμενος στον ρόλο του ως συγγραφέα, ο Δανός φιλόσοφος Σαίρεν Κίρκεγκωρ γραφεί: «[...] σε ό,τι αφορά την έννοια της ύπαρξης και την έννοια της χριστιανοσύνης, ενεργώ σαν ένας κατάσκοπος που υπηρετεί μια ανώτερη υπηρεσία, αυτή μιας ιδέας. Δεν έχω κάτι νέο να διακηρύξω, ούτε την εξουσία να διακηρύξω, δεν λειτουργώ φανερά αλλά μυστικά [...] είμαι σαν ένας κατάσκοπος που πληροφορείται τις παρανομίες, τις απάτες και τις ύποπτες υποθέσεις, ένας που δεν παύει να παρακολουθεί, ενώ ο ίδιος βρίσκεται κάτω από την πιο αυστηρή παρακολούθηση [...]»
Ο Σαίρεν Κίρκεγκωρ. ο επονομαζόμενος "Κατάσκοπος του Θεού", παρατηρεί με προσοχή το θρησκευτικό κατεστημένο της χώρας του, προκειμένου να διασαφηνίσει, για τον απλό άνθρωπο, την εικόνα του πραγματικού χριστιανού, επαναπροσδιορίζοντας τις θεμελιώδεις έννοιες της εσωτερικότητας και της πίστης.

«Δεν υπάρχει πάθος στη σοφία. Ο Κίρκεγκωρ ωστόσο ονομάζει την πίστη πάθος». (Ludwig Wittgenstein)

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η εξέλιξη της προσωπικότητας του φιλοσόφου-επιθεωρητή από τα νεανικά γραπτά του έως τα τελευταία του ημερολόγια. Πολλά από τα κείμενα μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Λεπτομέρειες:

ISBN: 9789600448894

Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ

Χρονολογία Έκδοσης: Ιανουάριος 2019

Αριθμός σελίδων: 392

Διαστάσεις: 23x15


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  • Συγγραφέας: KIERKEGAARD SOREN
  • Κωδικός Προϊόντος: ked13
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 18,80€
  • 16,92€


Ετικέτες: ΚΕΔΡΟΣ