ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Κατηγορίες βιβλίων

  • ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Περιεχόμενο:

Μπορούν οι κάλπες να ανοίξουν δρόμους για ριζοσπαστικές αλλαγές; Σε τι μπορεί να ελπίζει μια Αριστερά που αναλαμβάνει την κυβέρνηση, ενώ η πραγματική εξουσία παραμένει στα χέρια των εχθρών της; Τι περιθώρια άσκησης εναλλακτικής πολιτικής αφήνουν στο μικρό μας έθνος-κράτος η αδυσώπητη παγκοσμιοποίηση και η γερμανική Ευρώπη; Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ;
Τα πιεστικά ερωτήματα που ανέδειξαν η οικονομική κρίση, η μνημονιακή θύελλα και οι περιπέτειες της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν το ερέθισμα για το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου.
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η δυσκολία όλων των ρευμάτων της Αριστεράς να δώσουν συνεκτικές απαντήσεις οφείλεται εν μέρει στην ανεπαρκή προγραμματική προετοιμασία τους για τα καίρια
προβλήματα του κράτους και της πολιτικής εξουσίας. Μέσα από τη διασταύρωση πολιτικής θεωρίας και ιστορικών εμπειριών παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από έργα διανοητών του ευρύτερου μαρξιστικού χώρου, κλασικών και σύγχρονων.
Ο συγγραφέας προσπαθεί να εξαγάγει κάποια συμπεράσματα για την κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, αποφεύγοντας τη μηχανιστική μεταφορά έτοιμων συνταγών. Το βιβλίο φιλοδοξεί κυρίως να δώσει ερεθίσματα για την αναγκαία συλλογική προσπάθεια "συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης", που αποτελούσε για τον Λένιν τη ζωντανή ψυχή του μαρξισμού.

Λεπτομέρειες:

ISBN: 9789601429465

Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης: Ιούνιος 2015

Αριθμός Σελίδων: 400

Διαστάσεις: 24x17Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

  • 17,91€
  • 12,54€


Ετικέτες: ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ